Hlavné jedlo: Mliečne jahňa

Hlavné jedlo: Mliečne jahňa

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

jahňacica

zemiak

bylinky

rasca

badian

fenikel 

paradajka

citrón

rozmarín 

červený víno 

smotana

alkohol 

olivový olej

cesnak

Bez servítky Bez servítky Zdroj: TV JOJ

Postup:

Stehno si naprocírujeme. Ochutíme zmesou korenín ako rasca, fenikel či badián. Zprudka opečieme na grile. Opečieme si nakrájanú cibuľu, sedano a cesnak na olivovom oleji. Podlejeme vývarom, červeným vínom. Vydusíme alkohol. Pridáme čerstvé paradajky, nakladaný citrón a rozmarín. Vložíme mäso a konfitujeme cca 2 hodiny do mäkka. Zo zemiakov si pripravíme takzvaný gratin. Nastrúhané zemiaky si zmiešame so smotanou, ktorú sme si infuzovali tymianom a cesnakom. Rozložíme rovnomerne na panvicu a upečieme do zlatista. Z byliniek a paradajok si pripravíme čerstvý šalát. Ochutíme olivovým olejom a balsamicom.

Tagy: Jedlo
Zdieľaj na facebooku