
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
jahňacica
zemiak
bylinky
rasca
badian
fenikel
paradajka
citrón
rozmarín
červený víno
smotana
alkohol
olivový olej
cesnak
Postup:
Stehno si naprocírujeme. Ochutíme zmesou korenín ako rasca, fenikel či badián. Zprudka opečieme na grile. Opečieme si nakrájanú cibuľu, sedano a cesnak na olivovom oleji. Podlejeme vývarom, červeným vínom. Vydusíme alkohol. Pridáme čerstvé paradajky, nakladaný citrón a rozmarín. Vložíme mäso a konfitujeme cca 2 hodiny do mäkka. Zo zemiakov si pripravíme takzvaný gratin. Nastrúhané zemiaky si zmiešame so smotanou, ktorú sme si infuzovali tymianom a cesnakom. Rozložíme rovnomerne na panvicu a upečieme do zlatista. Z byliniek a paradajok si pripravíme čerstvý šalát. Ochutíme olivovým olejom a balsamicom.