
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
cherry paradaky
jeseter
kaviár
tom yum veloute
kôprový creme fraiche 250 ml
Polievka:
rybací vyvar 3 l
cibuľa žltá
300 g
paradajky drvené
500 g cesnak
30 g soľ
čierne mleté korenie
paprika
čevená čerstvá 500 g
mletá údená paprika 20 g
tom yum pasta 20 g
rybacia omáčka 30 ml
olej
cukor
smotana na šľahanie 500 ml
Postup:
Do hrnca dame trochu oleja spoločne s maslom. Pridáme nasekanú cibuľu a cesnak ktorý, necháme zarestovať. Ak bude základ pekne zlatistý, pridáme nasekanú červenú papriku, krátko orestujeme a pridáme tom yum pastu, údenú mletú papriku a krátko orestujeme. Zalejeme drvenými paradajkami a rybacím vývarom. Ochutíme rybacou omáčkou soľou čiernym korením a necháme variť cca 30 minút. Nasledne polievku zjemníme smotanou a rozmixujeme dohladka. Polievku prepasírujeme, aby štruktúra bola ešte jemnejšia.
Roláda z jesetera:
filet jesetera 800 g
soľ
čierne korenie
kel 200 g
smotana na šľahanie 200 g
kôpor 100 g
petržlenová vňať 100 g
Postup:
Kel rozoberieme na listy a tie krátko blanšírujeme cca 20 sekúnd a následne schladíme. Filet jesetera nakrájame na tenšie pásiky. Časť masa dáme do mixera pridáme vňať, kôpor, soľ, čierne korenie smotanu a rozmixujeme na fáš. Na potravinársku fóliu dáme listy kelu, na to uložíme filet ryby, ktorý osolíme a pridáme rybaciu fáš. Takto roládu dôkladne zabalíme do fólie, zavakuujeme a pustíme sous vide na 45 stupňov 30 minút.
Langoš:
500 g hladká múka
15 g soľ
200 ml mlieko
100 g biely jogurt
30 ml olej
20 g drozdie čerstvé
10 g cukor
Olej na fritovanie
Postup:
Do misky rozmrvíme droždie pridáme cukor trocha vlažnej vody zamiešame a necháme kvások vykysnúť na teplom mieste približne 20 minut. Muku sol olej mlieko kvaások jogurt dame do robota a nechame vypracovať kompaktné vláčne cesto. Takto pripravené cesto necháme vykysnúť na teplom mieste asi 30 minut. Následne z cesta vytvarujeme 30g bochniky ktoré pomocou oleja roztiahneme a vypražíme v oleji z oboch strán do zlatista.
Kôprový creme fraiche:
creme fraiche 300 g
kôpor 70 g
limeta 3 ks
ostatné suroviny:
kaviar zo pstruha 100 g
opečené cherry paradajky 300 g
Postup:
Do misky dame creme fraiche pridáme nasekaný kôpor, soľ, čierne korenie, kôry z limety a dôkladne všetko premiešame. Takto vymiešaný creme fraiche dáme do striekacieho sáčku.