Predjedlo: Halászle

Polievka: Halászle

Rybacia polievka s langošom.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

cherry paradaky

jeseter

kaviár

tom yum veloute

kôprový creme fraiche 250 ml

Polievka:

rybací vyvar 3 l

cibuľa žltá

300 g

paradajky drvené

500 g cesnak

30 g soľ

čierne mleté korenie

paprika

čevená čerstvá 500 g

mletá údená paprika 20 g

tom yum pasta 20 g

rybacia omáčka 30 ml

olej

cukor 

smotana na šľahanie 500 ml

Postup:

Do hrnca dame trochu oleja spoločne s maslom. Pridáme nasekanú cibuľu a cesnak ktorý, necháme zarestovať. Ak bude základ pekne zlatistý, pridáme nasekanú červenú papriku, krátko orestujeme a pridáme tom yum pastu, údenú mletú papriku a krátko orestujeme. Zalejeme drvenými paradajkami a rybacím vývarom. Ochutíme rybacou omáčkou soľou čiernym korením a necháme variť cca 30 minút. Nasledne polievku zjemníme smotanou a rozmixujeme dohladka. Polievku prepasírujeme, aby štruktúra bola ešte jemnejšia.

Zdroj: TV JOJ

Roláda z jesetera: 

filet jesetera 800 g
soľ
čierne korenie
kel 200 g
smotana na šľahanie 200 g
kôpor 100 g
petržlenová vňať 100 g

Postup:

Kel rozoberieme na listy a tie krátko blanšírujeme cca 20 sekúnd a následne schladíme. Filet jesetera nakrájame na tenšie pásiky. Časť masa dáme do mixera pridáme vňať, kôpor, soľ, čierne korenie smotanu a rozmixujeme na fáš. Na potravinársku fóliu dáme listy kelu, na to uložíme filet ryby, ktorý osolíme a pridáme rybaciu fáš. Takto roládu dôkladne zabalíme do fólie, zavakuujeme a pustíme sous vide na 45 stupňov 30 minút.

Langoš: 

500 g hladká múka
15 g soľ
200 ml mlieko

100 g biely jogurt
30 ml olej
20 g drozdie čerstvé
10 g cukor
Olej na fritovanie

Postup:

Do misky rozmrvíme droždie pridáme cukor trocha vlažnej vody zamiešame a necháme kvások vykysnúť na teplom mieste približne 20 minut. Muku sol olej mlieko kvaások jogurt dame do robota a nechame vypracovať kompaktné vláčne cesto. Takto pripravené cesto necháme vykysnúť na teplom mieste asi 30 minut. Následne z cesta vytvarujeme 30g bochniky ktoré pomocou oleja roztiahneme a vypražíme v oleji z oboch strán do zlatista.

Kôprový creme fraiche:

creme fraiche 300 g
kôpor 70 g
limeta 3 ks

ostatné suroviny:

kaviar zo pstruha 100 g
opečené cherry paradajky 300 g

Postup:

Do misky dame creme fraiche pridáme nasekaný kôpor, soľ, čierne korenie, kôry z limety a dôkladne všetko premiešame. Takto vymiešaný creme fraiche dáme do striekacieho sáčku.

Tagy: Polievka
Zdieľaj na facebooku