Ingrediencie: bravčová panenka hladká múka soľ vegeta korenie smotana na sľahanie 33% worchestrova omáčka cesnak petržlenová vňať celé maslo zemiaky olej alebo masť cibuľa oravská slanina Príprava: umytú panenku vysušíme, nakrájame priečne asi na 3 - 4 cm hrubé steaky nasolíme, okoreníme a jemne z každej strany obalíme v múke takto pripravené steaky opečieme na rozpálenom masle asi 2 minúty z každej strany, odložíme do nádoby a prikryjeme pokrievkou do výpeku pridáme asi 4 nadrobno nasekané strúčiky cesnaku, 2 polievkové lyžice worchestrovej omacky, korenie a soľ necháme prejsť varom a hneď pridáme smotanu a nasekaný petržlen necháme asi 5 minút variť do hotovej omáčky pridáme steaky a necháme chvíľku povariť zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme pridáme dosklovita upraženú cibuľku s opečenou slaninkou a popučíme