recept_hlavne-jedlo

Hlavné jedlo: Pusinka Ázie

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

  • 300 g teľacieho mäsa/sviečkovej
  • 4 mrkvy
  • 2 petržleny
  • 2 zelerové hľuzy
  • 3 jarné cibuľky
  • cesnak
  • zázvor
  • čerstvý koriander- vňať
  • olivový olej
  • sójová omáčka
  • teryiaki omáčka
  • 1dcl bieleho vína
  • 1hrnček basmati ryže

Postup:

  • mäso nakrájame na malé kocky/rezance
  • zeleninu nakrájame na rezance/tenké hranolčeky
  • na rozpálenú panvicu dáme na olivový olej najskôr cibuľku
  • za stáleho miešania pridáme mrkvu a petržleny, nakoniec zelerové hľuzy
  • podlejeme sójovou omáčkou a teryiaki omáčkou
  • za stáleho miešania pridáme pretlačený cesnak a nadrobno pokrájaný zázvor
  • podlejeme bielym vínom a miešame ešte cca 7min, kým nie je mrkva mäkká, ale stále mierne chrumkavá
  • v hrnci uvaríme basmati ryžu - na 1hrnček ryže dáme 2,5hrnčeka vody

Podávame na tanieri alebo v miske. Na ryžu naložíme mäso so zeleninou, posypeme čerstvo nakrájanou jarnou cibuľkou a čerstvým koriandrom-vňaťou.

Tagy: Jedlo