recept_hlavne-jedlo

Hlavné jedlo: Knedlíky a la Winetou

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

  • maslová tekvica
  • hladká múka
  • parmezán
  • 2 ks vajcia
  • soľ
  • Tomahawk steak
  • olivový olej
  • cesnak
  • šalvia
  • rozmarín
  • smotana na šľahanie
  • soľ
  • ružové korenie
  • mikrobylinky

Postup:

  • mäso vyberieme z chladničky aspoň 2 hodiny pred prípravou, aby malo izbovú teplotu
  • mäso nasolíme, nakoreníme a potrieme olivovým olejom
  • prudko opečieme zo všetkých strán aj s cesnakom, šalviou a rozmarínom
  • do mäsa vpichneme teplomer a pečieme na 130˚C, kým je vnútorná teplota mäsa 52˚C
  • potom mäso vyberieme, zabalíme do alobalu a necháme ešte 10 minút odpočívať

Gnocchi:

  • upečieme očistenú tekvicu s olejom a soľou
  • vydlabeme mäkké vnútro, zmiešame s múkou, vajcami a hrnčekom parmezánu
  • z cesta vytvarujeme hadíky a tie nakrájame na malé gnocchi
  • varíme vo vriacej, slanej vode, kým nevyplávajú na povrch
  • gnocchi opečieme na masle so šalviou

Omáčka:

  • podrvíme ružové korenie a nasucho opečieme
  • hodíme do panvice, kde sme pripravovali steak
  • zalejeme smotanou na šľahanie, posolíme a redukujeme


Takto pripravené jedlo naservírujeme na tanier a dozdobíme mikrobylinkami.

Tagy: Jedlo