recept_dezert

Dezert: Trošku z výtvarnej výchovy ZŠ

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

  • 1 ks gaštanové pyré
  • 500 g mascarpone
  • 1 kyslá smotana
  • 1 tvaroh jemný
  • 1 vajce
  • citrónová kôra
  • 150 g zázvorové keksíky
  • 80 g maslo
  • vanilkový cukor
  • karamelové Salko
  • physalis na ozdobu
  • varené gaštany na ozdobu

Postup:

  • keksy rozmixujeme spolu s maslom a zatlačíme na spodok formy
  • v mise zmiešame mascarpone, gaštanové pyré, kyslú smotanu, tvaroh, 1 vajce, vanilkový cukor, citrónovú kôru
  • hmotu vylejeme na keksíkový spodok
  • dáme piecť na 180˚C a pečieme cca 30 minút
  • po dopečení necháme cheesecake poriadne vychladnúť - dáme ho stuhnúť do chladničky 
  • na vychladený cheesecake rozotrieme karamelovú polevu 

Podávame ozdobené physalisom, drvenými zázvorovými keksíkmi a varenými gaštanmi.

Tagy: Dezert