recept_dezert

Dezert: Baletka

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

  • 6 ks vaječný bielok
  • 300 g cukor práškový
  • 2 PL škrob kukuričný
  • 2 PL citrónová šťava 
  • 300 ml smotana na šľahanie
  • 2 ks cukor vanilkový
  • 150 g mascarpone

Postup:

Na korpus:

  • vyšľaháme bielka
  • pridáme cukor, kukuričný škrob a citrónovú šťavu
  • vrecúško na zdobenie naplníme zmesou
  • na plech vystlaný papierom na pečenie robíme kruhy a v strede necháme jamku
  • dáme pomaly piecť na 100˚C, dĺžka pečenia záleží od rúry
  • z vyšľahanej smotany, mascarpone a vanilkového cukru pripravíme krém
  •  krém dáme do chladničky vychladiť
  • upečené, vychladené mini korpusy naplníme krémom, môžeme použiť vrecúško na zdobenie

Dezert podávame ozdobený ovocím.

Tagy: Dezert