recept_polievka

Polievka: Cviklové tajomstvo

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

  • cvikla
  • čerstvý chren
  • hovädzí vývar
  • nové korenie
  • čierne korenie celé
  • soľ
  • maslo
  • smotana na varenie
  • bobkový list
  • hladká múka

Postup:

  • cviklu očistíme a dáme variť deň vopred
  • odrežeme z nej vrch, ktorý bude "pokrievkou"
  • vnútro opatrne vydlabeme
  • na masle krátko opražíme hladkú múku
  • zalejeme silným domácim hovädzím vývarom
  • pridáme nové korenie, celé čierne korenie, bobkový list a nastrúhaný čerstvý chren
  • následne pridáme smotanu na varenie
  • podľa chuti zjemníme maslom a dochutíme

Horúcu polievku podávame v miske z cvikle a v obložení chrenovej "slamy" - zo sušeného chrenu ktorý sme si usušili v sušičke alebo pri teplote max 70°C v rúre po nakrájaní škrabkou na tenké plátky.

Tagy: Polievka