recept_hlavne-jedlo

Hlavné jedlo: Na farebnom dvore

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

  • bravčová panenka
  • strúhanka
  • parmezán
  • petržlenová vňať
  • malá tekvica hokkaido
  • mrazená zmes lesného ovocia
  • červené víno
  • med
  • pomaranč
  • badián celý
  • škorica celá
  • maslo
  • zeler
  • paštrnák
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne čerstvo mleté

Postup:

  • tekvicu hokkaido ošúpeme, rozkrojíme na polovice a vydlabeme
  • následne ju nakrájame na väčšie kocky
  • poukladáme na plech
  • pokvapkáme olivovým olejom
  • dobre osolíme a okoreníme
  • pečieme kým tekvica nie je úplne mäkká – asi 30-45 minút
  • do menšieho hrnca dáme mrazenú zmes lesného ovocia
  • pridáme červené víno, med, badián a škoricu
  • do hrnca vytlačíme šťavu z pomarančov
  • redukciu privedieme k varu
  • oheň stíšime na minimum a omáčku pomaly redukujeme na malom ohni, kým nezíska hustú konzistenciu – takmer ako med
  • omáčku odstavíme a nakoniec do nej vmiešame trošku masla
  • horúce kúsky uvareného zeleru a paštrnáku vložíme do mixéra
  • pridáme 30g masla
  • rozmixujeme na hladké pyré
  • dochutíme soľou, čiernym čerstvo mletým korením a pár kvapkami olivového oleja
  • odložíme na teplé miesto
  • do mixéra pridáme nasekanú petržlenovú vňať, strúhanku, parmezán a 15ml olivového oleja
  • dochutíme soľou a čiernym čerstvo mletým korením
  • mixujeme pokým nedosiahneme zelenú, sypkú krustu
  • na panvici si rozohrejeme olivový olej, na ktorom zo všetkých strán opečieme bravčovú panenku vcelku
  • po opečení mäsa pridáme maslo
  • znížime oheň a panenku oblievame maslom
  • panenku následne preložíme na plech
  • potrieme medom a nacapkáme na ňu pripravenú bylinkovú krustu
  • zapečieme v rúre na 180°C asi 7-15 minút, v závislosti od šírky panenky
  • Stále by však v strede mala ostať trochu ružová
  • zohrejeme hokkaido pyré a redukciu lesného ovocia
  • panenku následne vyberieme z rúry a necháme 5 minút odpočívať

Panenku podávame nakrájanú na hrubšie plátky.

Tagy: Jedlo