recept_predjedlo

Predjedlo: Lahodné batôžky s nádychom tradície dvoch kultúr

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

  • hladká múka
  • soľ
  • voda
  • hokaido
  • pór
  • olej
  • soľ
  • vegan klobaňa údená pikantná
  • údené tofu
  • údený tempeh
  • pažítka
  • vegan kyslá smotana
  • javorový sirup
  • horčica

Postup:

Na cesto:

  • z hladkej múky, soli a horúcej vody vymiesime cesto
  • dáme do sáčku, aby sa sparilo a zjemnilo

Na plnku:

  • na oleji opražíme nasekaný pórik
  • pridáme na jemno nastrúhanú tekvicu hokaido 
  • pridáme vegan klobaňu údenú pikantnú a premiešame
  • po vychladnutí zmesky si začneme pripravovať cesto
  • cesto vyvaľkáme a vykrajujeme rovnomerné kruhy
  • do stredu pridáme plnku a jemne zdvíhame boky cesta a vytvoríme batôžtek
  • na panvici rozpálime olej
  • naukladáme batôžky vedľa seba
  • opečené batôžky podlejeme vodou a zakryjeme pokrievkou, nech sa sparia
  • pripravíme dip - vegan kyslá smotana, horčica, javorový sirup a soľ

Plnené batôžky podávame posypané s opečeným na kocky nakrájaným údeným tofu a tempehom. Dozdobíme nakrájaným čerstvým pórikom a nasekanou pažítkou.

Tagy: Predjedlo