recept_hlavne-jedlo

Hlavné jedlo: Hop zajačik do Bruselu

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

  • zajačia panenka
  • soľ
  • čierne korenie
  • plátky slaniny
  • olivový olej
  • 500 g ružičkový kel
  • 3 ks cibuľa - šalotka
  • 1 strúčik cesnaku
  • čili vločky
  • 2 ks smotana na šľahanie
  • 1 kg zemiaky
  • 100 g parmezán
  • muškátový orech

Postup:

  • mäso osolíme, okoreníme a zabalíme do slaniny
  • dáme do vrecka (môžeme pridať strúčik cesnaku a vetvičku tymiánu) a zavákuujeme
  • pripravujeme metódou sous-vide - varíme vo vákuovom vrecku na 60°C cca 3 hodiny
  • mäso potom prudko opečieme na panvici
  • ružičkový kel očistíme a prekrojíme na polovicu
  • cibuľu nakrájame na plátky a orestujeme na oleji
  • pridáme kel a opekáme
  • pridáme čili, soľ, korenie a cesnak
  • zalejeme smotanou na šľahanie
  • necháme prevrieť
  • pripravíme gratinované zemiaky

Gratinované zemiaky:

  • očistené zemiaky a pokrájame na tenké plátky
  • premiešame so soľou, korením, muškátový orechom a postrúhaným parmezánom
  • uložíme na plech a zalejeme smotanou na šľahanie
  • pečieme na 180°C cca 20 minút

Tagy: Jedlo