Ingrediencie: zajačia panenka soľ čierne korenie plátky slaniny olivový olej 500 g ružičkový kel 3 ks cibuľa - šalotka 1 strúčik cesnaku čili vločky 2 ks smotana na šľahanie 1 kg zemiaky 100 g parmezán muškátový orech Postup: mäso osolíme, okoreníme a zabalíme do slaniny dáme do vrecka (môžeme pridať strúčik cesnaku a vetvičku tymiánu) a zavákuujeme pripravujeme metódou sous-vide - varíme vo vákuovom vrecku na 60°C cca 3 hodiny mäso potom prudko opečieme na panvici ružičkový kel očistíme a prekrojíme na polovicu cibuľu nakrájame na plátky a orestujeme na oleji pridáme kel a opekáme pridáme čili, soľ, korenie a cesnak zalejeme smotanou na šľahanie necháme prevrieť pripravíme gratinované zemiaky Gratinované zemiaky: očistené zemiaky a pokrájame na tenké plátky premiešame so soľou, korením, muškátový orechom a postrúhaným parmezánom uložíme na plech a zalejeme smotanou na šľahanie pečieme na 180°C cca 20 minút