Ingrediencie: 1kg kyslá kapusta 1kg bravčové mäso 4 ks cibuľa 2 strúčiky cesnaku soľ mleté korenie bobkový list červená paprika vegeta masť smotana na šľahanie múka majoránka Na knedle: 10 rožkov 4 vajcia soľ cibuľa cesnak mleté korenie mlieko petržlenová vňať vegeta masť mlieko 100 g polohrubej múky Postup: kyslú kapustu nakrájame a zalejeme vodou dáme variť s bobkovým listom na opraženú cibuľu dáme nakrájané mäso ochutíme - mletým korením, červenou mletou paprikou, soľou a vegetou dusíme cca pol hodinu pridáme cesnak a zmiešame s kapustou necháme spolu variť 15 minút smotanu na šľahanie zmiešame s dvoma lyžicami múky a pridáme do kapusty spolu zmiešame pred dokončením jemne posypeme majoránkou Knedle: rožky nakrájame na malé kocky pridáme vajíčko ochutíme soľou, mletým čiernym korením a vegetou pridáme mlieko opraženú cibuľu cesnak petržlenovú vňať posypeme múkou premiešame tvarujeme guľky knedle varíme v slanej vode cca 20 minút