recept_dezert

Dezert: Ja som blko, ty si blko

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:
Na cesto:

  • 250 g celozrnná hladká múka špaldová
  • 120 g maslo
  • 60 g trstinový práškový cukor 
  • 1 ks vajce
  • 1 ČL kypriaci prášok
  • štipka soli

Na jablkovú náplň:

  • 6 ks jablká
  • 2 ČL škorica
  • 2 PL trstinový cukor 

Na tvarohovú náplň:

  • 500 g odtučnený jemný tvaroh
  • 1 vajce
  • 1 odmerka vanilkový proteín (nemusí byť)

Postup:

  • múku zmiešame s kypriacim práškom
  • pridíme zmäknuté maslo, cukor, vajíčka a soľ 
  • vypracujeme hladké cesto
  • cesto dáme na cca 30 minút do chladničky
  • medzitým si pripravíme jablkovú náplň
  • umyté a postrúhané jablká podusíme so škoricou a cukrom
  • dusíme do zmäknutia 
  • vo väčšej miske zmiešame tvaroh s vajíčkom a proteínom
  • do zapekacej misky na tart alebo malého plechu nastrúhame polovicu cesta
  • na cesto navrstvíme tvarohovú náplň
  • pridáme dusené jablká 
  • ako posledné nastrúhame ďalšiu časť cesta
  • pečieme pri 180°C cca 25 - 30 minút

Tagy: Dezert