recept_dezert

Dezert: Pozdrav z Ruska

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

Na korpus:

  • 10 ks vajec
  • 10 PL práškového cukru
  • 10 PL polohrubej múky
  • 1 ks prášok do pečiva

Na plnku:

  • celé maslo
  • 1 l mlieka
  • 2 ks kakaového pudingu
  • 30 g práškového cukru
  • 2 PL kakaa
  • lekvár podľa chuti

Postup:

  • vaječné žĺtka vymiešame s práškovým cukrom
  • preosiatu múku zmiešame s kypriacim práškom
  • pridáme k žĺtkam
  • z vaječných bielkov vyšľaháme hustý sneh
  • jemne primiešame k zmesi
  • cesto vyleje na vymastený a múkou vysypaný plech
  • pečieme na 180°C
  • medzitým pripravíme plnku
  • maslo vymiešame s práškovým cukrom
  • uvaríme puding z litra mlieka, pudingového prášku a kakaa
  • za občasného premiešania necháme puding vychladnúť
  • vychladnutý puding vymiešame dohladka s maslovým základom
  • na upečený piškótový korpus natrieme lekvár a čokoládovú plnku

Tagy: Dezert