Ingrediencie:Na cesto: 500 g hladkej múky 2 ks vajíčok 100 g creme fraiche alebo kyslá smotana 225 g masla štipka soli Na plnku: 250 g mletého hovädzieho mäsa 1 ks cibule olej 2 strúčiky cesnaku syr chedar soľ korenie údená paprika kari alebo masala chili cca 1 dl vody 1 ks vajíčka na potretie cesta Postup: ingrediencie na cesto spolu vymiešame na kompaktné cesto cesto dáme na chvíľu do chladničky medzitým na troške oleja orestujeme cibuľku a cesnak po chvíli pridáme mäso a restujeme ochutíme koreninami - korenie, údená paprika, kari alebo masala, chili podlejeme vodou a premiešame mäso dusíme domäkka cesto vyberieme z chladničky rozvaľkáme ho asi na 1 cm vykrojíme kruh, ktorý bude sedieť do formičky od tartaletky cesto natlačíme do formičky naplníme mäsom na vrch mäsa dáme syr prikryjeme druhým vykrojeným kusom cesta zatlačíme do formičky vrch cesta popicháme vidličkou potrieme rozšľahaným vajíčkom pečieme na 200°C cca 30 – 40 minút