recept_predjedlo

Predjedlo: Kibinaj do bruška daj

Taštičky plnené mäsom a syrom.

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:
Na cesto:

  • 500 g hladkej múky
  • 2 ks vajíčok
  • 100 g creme fraiche alebo kyslá smotana
  • 225 g masla
  • štipka soli

Na plnku:

  • 250 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 ks cibule
  • olej
  • 2 strúčiky cesnaku
  • syr chedar
  • soľ 
  • korenie
  • údená paprika
  • kari alebo masala
  • chili 
  • cca 1 dl vody
  • 1 ks vajíčka na potretie cesta

Postup:

  • ingrediencie na cesto spolu vymiešame na kompaktné cesto
  • cesto dáme na chvíľu do chladničky
  • medzitým na troške oleja orestujeme cibuľku a cesnak
  • po chvíli pridáme mäso a restujeme
  • ochutíme koreninami - korenie, údená paprika, kari alebo masala, chili
  • podlejeme vodou a premiešame
  • mäso dusíme domäkka
  • cesto vyberieme z chladničky
  • rozvaľkáme ho asi na 1 cm
  • vykrojíme kruh, ktorý bude sedieť do formičky od tartaletky
  • cesto natlačíme do formičky
  • naplníme mäsom
  • na vrch mäsa dáme syr
  • prikryjeme druhým vykrojeným kusom cesta
  • zatlačíme do formičky
  • vrch cesta popicháme vidličkou
  • potrieme rozšľahaným vajíčkom
  • pečieme na 200°C cca 30 – 40 minút

Tagy: Predjedlo