recept_dezert

Dezert: Pozor na Etnu

Lávový koláč.

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

  • 200 g kvalitnej čokolády
  • 160 g masla
  • 4 ks vajec 
  • 60 g hladkej múky
  • 70 g cukru
  • mrazené maliny (prípadne lesná zmes)
  • smotana na šľahanie

Postup:

  • čokoládu spolu s maslom roztopíme v horúcom vodnom kúpeli
  • pridáme vajcia, múku, cukor
  • vymiešame na hladké cesto
  • cesto plníme do vymastených a múkou vysypaných hrnčekov
  • pečieme na 200°C cca 7 – 12 minút (koláčiky sú hotové, ak sa odlepujú od stien hrnčeka)
  • po upečení ich necháme minútku postáť a opatrne vyklopíme na tanier

Dezert podávame s vyšľahanou smotanou na šľahanie a horúcim ovocím.

Tagy: Dezert