recept_hlavne-jedlo

Hlavné jedlo: Se zelí není nic kyselý

Červená kapusta na víne so škoricou, s bravčovým mäskom a s karlovarskými knedľami .

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

Na bravčové karé:

  • bravčové karé
  • olej
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • vývar z mäsa

Na červenú kapustu:

  • 2 ks červenej cibule
  • olej
  • 1 ks červenej kapusty 
  • 3 dl červeného suchého vína
  • šťava z 2 pomarančov
  • soľ
  • štipka škorice

Na karlovarské knedle:

  • 7 ks rožkov
  • 3 ks vajec
  • soľ
  • čierne korenie
  • čerstvá petržlenová vňaťka
  • 1 dl mlieka
  • 1 ks cibuľa

Postup:

Bravčové karé:

  • bravčové karé odblaníme
  • nakrájame na kocky
  • sprudka opečieme na panvici
  • ochutíme soľou a čiernym mletým korením
  • podlejeme vývarom
  • dusíme domäkka

Červená kapusta:

  • umytú kapustu nakrájame alebo nastrúhame
  • na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu
  • k cibuli pridáme kapustu
  • poprášime škoricou
  • chvíľku restujeme
  • kapustu podlejeme vínom a necháme ho zredukovať
  • pridáme vodu
  • ochutíme soľou
  • kapustu dusíme pod pokrievkou do mäkka
  • pred koncom pridáme šťavu z pomarančov
  • podľa potreby ešte dochutíme soľou a škoricou

Karlovarská knedľa:

  • rožky nakrájame na malé kocky
  • pridáme vlažné mlieko zmiešané so žĺtkami a soľou
  • necháme chvíľu odstáť
  • pridáme najemno nakrájanú cibuľu
  • ochutíme petržlenovou vňaťou
  • z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh
  • jemne primiešame k zmesi
  • ak sa cesto lepí môžeme pridať trochu hrubej múky
  • z pripraveného cesta vytvarujeme knedľu
  • zabalíme ju do potravinárskej fólie
  • knedľu varíme vo vriacej vode 20 minút

Bravčové karé podávame s na plátky nakrájanou karlovarskou knedľou a dusenou kapustou. Ku kapuste môžeme pridať opečené jablká so škoricovým cukrom.

Tagy: Jedlo