recept_hlavne-jedlo

Hlavné jedlo: Pozor na poľovníkov

Hovädzinovo – divinový guláš s muflóňou klobásou.

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

  • 1,5 kg mladej srnky plece
  • 300 g muflónej klobásy
  • 1,5 kg hovädzieho pleca
  • 300 g slaniny na opekanie
  • 500 g hovädzích kostí 
  • 30g hríbov 
  • 5 PL čučoriedok do pácu
  • 1balenie rasce celej
  • 1,5 kg cibule
  • čierne pivo
  • 1 hlávka cesnaku
  • 2 balíky gulášového korenia
  • 3 PL vegety
  • pasírované paradajky bez cukru
  • 5 ks papriky rôznych farieb 
  • červená mletá paprika
  • bravčová masť
  • olivový olej
  • vývar z hovädzích kostí
  • zemiaky
  • petržlenová vňať
  • chilli
  • baranie rohy
  • soľ
  • červené víno suché

Postup:

  • deň vopred pripravíme hovädzí vývar z kostí a z kože zo slaniny
  • vývar varíme na miernom ohni cca 5 hodín
  • deň vopred napácujeme mäso - olivový olej, červené víno, čierne pivo, mletá rasca, gulášové korenie, vegeta, mletá červená paprika, čučoriedky, cesnak
  • dôkladne premiešame
  • dáme na celú noc odležať do chladničky
  • rozpálime bravčovú masť
  • pridáme nakrájanú cibuľu, slaninku a celú rascu
  • opečieme dozlatista
  • pridáme napácované mäso
  • dusíme cca 15 minút
  • následne do guláša pridáme nakrájané papriky, hríby, pasírované paradajky a aspoň 7 baraních rohov
  • pridáme precedený vývar z kostí
  • podľa potreby dochutíme s chilli, vegetou, červenou mletou paprikou a soľou
  • varíme na prudšom ohni takmer domäkka
  • občas premiešame
  • v prípade potreby pridávame vriacu vodu
  • keď už máme oba druhy mäsa takmer uvarené, pridáme zemiaky, muflóniu klobásu a petržlenovú vňať
  • pred koncom pridáme 2-3 najemno nastrúhané zemiaky
  • za stáleho miešania guláš varíme do zhustnutia

Uvarený guláš podávame s domácim chlebom.

Tagy: Jedlo