Ingrediencie: 1,5 kg mladej srnky plece 300 g muflónej klobásy 1,5 kg hovädzieho pleca 300 g slaniny na opekanie 500 g hovädzích kostí 30g hríbov 5 PL čučoriedok do pácu 1balenie rasce celej 1,5 kg cibule čierne pivo 1 hlávka cesnaku 2 balíky gulášového korenia 3 PL vegety pasírované paradajky bez cukru 5 ks papriky rôznych farieb červená mletá paprika bravčová masť olivový olej vývar z hovädzích kostí zemiaky petržlenová vňať chilli baranie rohy soľ červené víno suché Postup: deň vopred pripravíme hovädzí vývar z kostí a z kože zo slaniny vývar varíme na miernom ohni cca 5 hodín deň vopred napácujeme mäso - olivový olej, červené víno, čierne pivo, mletá rasca, gulášové korenie, vegeta, mletá červená paprika, čučoriedky, cesnak dôkladne premiešame dáme na celú noc odležať do chladničky rozpálime bravčovú masť pridáme nakrájanú cibuľu, slaninku a celú rascu opečieme dozlatista pridáme napácované mäso dusíme cca 15 minút následne do guláša pridáme nakrájané papriky, hríby, pasírované paradajky a aspoň 7 baraních rohov pridáme precedený vývar z kostí podľa potreby dochutíme s chilli, vegetou, červenou mletou paprikou a soľou varíme na prudšom ohni takmer domäkka občas premiešame v prípade potreby pridávame vriacu vodu keď už máme oba druhy mäsa takmer uvarené, pridáme zemiaky, muflóniu klobásu a petržlenovú vňať pred koncom pridáme 2-3 najemno nastrúhané zemiaky za stáleho miešania guláš varíme do zhustnutia Uvarený guláš podávame s domácim chlebom.