Ingrediencie: 1 ks kaleráb 1 ks paprika červená neštiplavá 6 ks mrkva 3 ks petržlen viazačka petržlenovej vňate kôpor 1 ks veľkej cibule 4 ks bobkového listu 1 ks smotany na šľahanie ocot vegeta 1 kg hovädzieho mäsa alebo bravčového mäsa (orech) Postup: mäso vložíme do hrnca s osolenou vodou pridáme čierne korenie a nové korenie varíme cca 2 až 3 hodiny počas varenia priebežne odoberáme penu z mäsa po 1 hodine varenia pridáme zeleninu dochutíme bobkovým listom pokračujeme vo varení po uvarení mäso vyberieme uvarenú zeleninu rozmixujeme s vývarom spravíme zápražku – 3 PL hladkej múky opražíme na oleji, podlejeme s cca 6 dl studenej vody do zápražky pridáme časť kôpru pridáme rozmixovanú zeleninu s vývarom necháme prejsť varom pridáme smotanu na šľahanie pridáme zvyšok kôpru dochutíme soľou , korením a podľa potreby octom ak je omáčka riedka, poprášime esťe trochou múky Mäso nakrájame na tenké plátky Podávame s knedľou a kôprovou omáčkou.