Ingrediencie: 1 kg zemiaky 400 g smotany na šľahanie 2 strúčiky cesnaku tymián soľ, čierne korenie bravčová panenka šalotka červené víno tmavý balsamicový ocot silný vývar alebo demi glace cukor maslo Postup: ošúpané zemiaky nakrájame na tenké plátky navrstvíme do zapekacej misy a osolíme šľahačkovú smotanu ochutíme soľou, čiernym korením, tymiánom a pretlačeným cesnakom zemiaky zalejeme smotanou prikryté pečieme na 180 ℃ cca 70-80 minút očistenú bravčovú panenku osolíme a okoreníme sprudka opečieme na oleji, aby sa mäso zatiahlo dopečieme v rúre cca 10 – 20 minút podľa požadovaného stupňa prepečenia vo výpeku z mäsa orestujeme nakrájanú šalotku pridáme červené víno a tmavý balsamicový ocot vložíme vetvičku tymiánu zredukujeme asi na 1/3 prilejeme trochu vývaru alebo demi glace znovu zredukujme precedíme a dochutíme soľou, čiernym korením a cukrom pred servírovaním vložíme do horúcej omáčky kúsok masla na zjemnenie