recept_dezert

Dezert: Sladké bodky na záver

Jablkovo makový koláč.

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

  • hrnček mletého maku
  • 3 väščie jablká (môžte zkombinovať s hruškami, alebo dať čisto hrušky)
  • 1 - 2 jablká (hrušky) na ozdobu
  • 3 vajíčka
  • 2 - 3 PL medu (záleži od sladkosti jabĺk)
  • 1 ČL chia semiačok
  • 1/2 balíka prášku do pečiva
  • 2 PL kokosového oleja
  • 1 škoricový cukor

Postup:

  • jabĺčka nastrúhame
  • pridáme všekty ostatné suroviny
  • všetko spolu premiešame
  • vylejeme do vymastenej tortovej formy ( priemer 26 cm)
  • na vrch poukladáme nakrájané jabĺčka (hrušky)
  • posypeme škoricovým cukrom
  • pečieme na 180° C cca 40 minút

Po vychladnutí dezert podávame s vanilkovou šľahačkou a poliaty ďatľovým sirupom.

Tagy: Dezert