Ingrediencie: Na cesto: 250 g polohrubej múky 250 g kryštálový cukor 5 ks vajec 1 ks prášok do pečiva štipka sódy bikarbóny kakao 1 dl olej 1dl vody Na plnku: 1 l mlieka 2 ks práškového pudingu (ľubovoľne podľa chuti) 1 PL kryštálového cukru 1 ks vanilínový cukor Na polevu: 500 g pochúťková smotana 2 PL práškového cukru 1 ks vanilínový cukor Postup: puding uvaríme podľa návodu necháme vychladnúť medzitým pripravíme cesto žĺtky oddelíme od bielkov bielka spolu s kryštálovým cukrom vyšľaháme na tuhý sneh žĺtka zmiešame s olejom a vodou postupne pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, sódou bikarbónou a kakaom jemne primiešame vyšľahaný sneh cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech na cesto veľkou lyžicou kôpkujeme vychladnutý stuhnutý puding cesto vložíme do vopred predhriatej rúry pečieme približne 40 minút na 180°C medzitým pripravíme polevu smotanu zmiešame s práškovým a vanilínovým cukrom na upečený horúci koláč nalejeme smotanovú zmes dáme vychladiť na približne 3 hodiny