recept_hlavne-jedlo

Hlavné jedlo: Kačacie prsia na grile s kapustovým pyré, zemiakovou kneďlou a vínovou redukciou

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

  • kačacie prsia
  • červená kapusta
  • zemiaky
  • polohrubá múka
  • vajcia
  • víno červené
  • cukor kryštálový
  • maslo
  • soľ
  • korenie
  • cesnak
  • pomaranč
  • olej

Postup:

  • kačacie prsia nasolíme, nakoreníme a narežeme pozdĺž kože
  • opečieme na panvici kožou dole
  • mäso opekáme na miernom ohni cca 5 minút z každej strany
  • po opekaní môžeme rozkrojiť a v prípade potreby doopekať
  • pripravíme pyré z červenej kapusty
  • kapustu nasekáme na drobné kúsky
  • orestujeme v hrnci na rozpálenom oleji
  • pridáme soľ, korenie a šťavu z pomaranča
  • zalejeme vodou a varíme do mäkka
  • po uvarení rozmixujeme a prepasírujeme (v prípadne potreby ešte dochutíme)
  • pripravíme zemiakovú knedľu
  • uvaríme zemiaky v šupke
  • po vychladnutí zemiaky nastrúhame do misky
  • pridáme polohrubú múku, vajcia, soľ, korenie
  • vymiesime cesto pevnej konzistencie
  • vypracované cesto dáme do potravinárskej fólie a spravíme šulec
  • varíme vo vriacej vode cca 20 až 25 minút
  • pripravíme vínovú redukciu
  • v hrnci urobíme karamel z kryštálového cukru
  • zalejeme červeným vínom
  • varíme do zhustnutia
  • ochutíme soľou a korením
  • na koniec pridáme maslo na zjemnenie

Tagy: Jedlo