Ingrediencie: kačacie prsia červená kapusta zemiaky polohrubá múka vajcia víno červené cukor kryštálový maslo soľ korenie cesnak pomaranč olej Postup: kačacie prsia nasolíme, nakoreníme a narežeme pozdĺž kože opečieme na panvici kožou dole mäso opekáme na miernom ohni cca 5 minút z každej strany po opekaní môžeme rozkrojiť a v prípade potreby doopekať pripravíme pyré z červenej kapusty kapustu nasekáme na drobné kúsky orestujeme v hrnci na rozpálenom oleji pridáme soľ, korenie a šťavu z pomaranča zalejeme vodou a varíme do mäkka po uvarení rozmixujeme a prepasírujeme (v prípadne potreby ešte dochutíme) pripravíme zemiakovú knedľu uvaríme zemiaky v šupke po vychladnutí zemiaky nastrúhame do misky pridáme polohrubú múku, vajcia, soľ, korenie vymiesime cesto pevnej konzistencie vypracované cesto dáme do potravinárskej fólie a spravíme šulec varíme vo vriacej vode cca 20 až 25 minút pripravíme vínovú redukciu v hrnci urobíme karamel z kryštálového cukru zalejeme červeným vínom varíme do zhustnutia ochutíme soľou a korením na koniec pridáme maslo na zjemnenie