recept_polievka

Polievka: Halászle

Rybacia polievka.

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

Na polievku:

  • 1 l vody
  • 1 kg rýb
  • mletá červená paprika
  • paradajky
  • PCR paprika
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • cibuľa
  • masť bravčová
  • kyslá smotana

Na rybie guličky:

  • vajíčko
  • 1 PL hladkej múky
  • cesnak
  • cibuľa
  • pomleté ryby podľa chuti
  • petržlenová vňať

Postup:

  • do hrnca dáme viac druhov opracovaných rýb
  • pridáme paradajky, papriky,cibuľu a dva strúčiky cesnaku
  • varíme cca 45 minút
  • keď polievka zovrie, zaprášime červenou paprikou
  • polievku necháme prevrieť
  • uvarenú polievku predcedíme a prepasírujeme
  • potom dáme opäť variť
  • medzitým pripravíme rybie guličky
  • surové ryby pomelieme s cibuľou, cesnakom a petržlenovou vňaťou
  • do pomletej zmesi pridáme vajíčko a múku
  • ochutíme soľou a čiernym korením
  • zo zmesi vypracujeme guľky
  • guľky uvaríme v polievke cca 15 minút

Hotovú polievku podávame ozdobenú kyslou smotanou.

Tagy: Polievka