Ingrediencie:Na ragú: 1 kg divina (jeleň, daniel, srnec) 1 kg cibuľa 3 ks mrkva 3 ks petržlen 1 ks zeler 1 hlavička cesnaku 0,7 L červené víno 200 ml pasírovane paradajky rozmarín čerstvý tymián čerstvý jalovec soľ korenie brusnice 50 g slivky kryštálový cukor 500 ml vývar 300 g bravčová masť červená paprika bobkový list nové korenie 150 g maslo Na knedľu: 10 ks jednodňové rožky 3 ks vajcia soľ korenie 1 ks cibuľa 2 ks cesnak 300 ml mlieko muškátový oriešok 50g petržlenovej vňate 100 g maslo Postup:Ragú: v hrnci dáme rozpustiť masť pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu restujeme do zlatista k cibuli pridáme na väčšie kúsky nakrájanú divinu dusíme až kým pustí šťavu pridáme pasírované paradajky, kryštálový cukor a mletú červenú papriku zalejeme červením vínom ochutíme soľou a korením pridáme na kolieska nakrájanú koreňovú zeleninu a sušené slivky dusíme cca 1-1½ hodiny zvlášť v hrnci urobíme vývar z rozmarínu, tymiánu, jalovca, bobkového listu a nového korenia túto zmes cez sitko nalejeme do divinového ragú časť zeleniny a mäsa vyberieme dáme zatiaľ nabok (použijeme pri servírovaní) omáčku rozmixujeme ponorným mixérom pridáme brusnice necháme variť cca 20 minút omáčku zjemníme maslom Knedľa: rožky nakrájame na kocky a dáme do nádoby na panvici rozpustíme maslo pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu restujeme do sklovita k cibuli pridáme pretlačený cesnak a nasekanú petržlenovú vňať odstavíme zo sporáka a necháme vychladnúť vychladnutú zmes dáme do nádoby s rožkami pridáme vajcia, soľ, korenie, muškátový oriešok a mlieko zmes jemne premiešame hotovú zmes na knedľu necháme 20 minút odležať zmes dáme rovnomerne do potravinárskej fólie poriadne zviažeme konce varíme vo vriacej vode cca 25-30 minút hotovú knedľu vyberieme, odstránime fóliu a necháme poriadne vychladnúť