recept_hlavne-jedlo

Hlavné jedlo: Divinové ragú s viedenským knedlíkom

Divinové ragú na červenom víne a koreňovej zelenine so sušenými slivkami a brusnicami podávané s viedenským knedlíkom.

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:
Na ragú:

  • 1 kg divina (jeleň, daniel, srnec)
  • 1 kg cibuľa
  • 3 ks mrkva
  • 3 ks petržlen
  • 1 ks zeler
  • 1 hlavička cesnaku
  • 0,7 L červené víno
  • 200 ml pasírovane paradajky
  • rozmarín čerstvý
  • tymián čerstvý
  • jalovec
  • soľ
  • korenie
  • brusnice
  • 50 g slivky
  • kryštálový cukor
  • 500 ml vývar
  • 300 g bravčová masť 
  • červená paprika
  • bobkový list
  • nové korenie
  • 150 g maslo 

Na knedľu:

  • 10 ks jednodňové rožky
  • 3 ks vajcia
  • soľ
  • korenie
  • 1 ks cibuľa 
  • 2 ks cesnak 
  • 300 ml mlieko
  • muškátový oriešok
  • 50g petržlenovej vňate
  • 100 g maslo 

Postup:
Ragú:

  • v hrnci dáme rozpustiť masť
  • pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu
  • restujeme do zlatista
  • k cibuli pridáme na väčšie kúsky nakrájanú divinu
  • dusíme až kým pustí šťavu
  • pridáme pasírované paradajky, kryštálový cukor a mletú červenú papriku
  • zalejeme červením vínom
  • ochutíme soľou a korením
  • pridáme na kolieska nakrájanú koreňovú zeleninu a sušené slivky
  • dusíme cca 1-1½ hodiny
  • zvlášť v hrnci urobíme vývar z rozmarínu, tymiánu, jalovca, bobkového listu a nového korenia
  • túto zmes cez sitko nalejeme do divinového ragú
  • časť zeleniny a mäsa vyberieme
  • dáme zatiaľ nabok (použijeme pri servírovaní)
  • omáčku rozmixujeme ponorným mixérom
  • pridáme brusnice
  • necháme variť cca 20 minút
  • omáčku zjemníme maslom

Knedľa:

  • rožky nakrájame na kocky a dáme do nádoby
  • na panvici rozpustíme maslo
  • pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu
  • restujeme do sklovita
  • k cibuli pridáme pretlačený cesnak a nasekanú petržlenovú vňať
  • odstavíme zo sporáka a necháme vychladnúť
  • vychladnutú zmes dáme do nádoby s rožkami
  • pridáme vajcia, soľ, korenie, muškátový oriešok a mlieko
  • zmes jemne premiešame
  • hotovú zmes na knedľu necháme 20 minút odležať
  • zmes dáme rovnomerne do potravinárskej fólie
  • poriadne zviažeme konce
  • varíme vo vriacej vode cca 25-30 minút
  • hotovú knedľu vyberieme, odstránime fóliu a necháme poriadne vychladnúť

Tagy: Jedlo