recept_hlavne-jedlo

Hlavné jedlo: Bravčové medailóniky na slivkovej omáčke z červeného vína a so šťuchanými zemiakmi

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

  • bravčová panenka
  • slivkový lekvár
  • červené víno
  • zemiaky
  • cibuľa
  • slanina
  • steakové korenie
  • soľ
  • korenie čierne mleté

Postup:

  • mäso nakoreníme steakovým korením a osolíme
  • mäso prudko opečieme na panvici zo všetkých strán
  • následne dopečieme v rúre na 180°C cca 12 minút
  • upečené mäso pred podávaním nakrájame na medailóny
  • medzitým pripravíme šťuchané zemiaky
  • ošúpané zemiaky dáme variť do osolenej vody
  • cibuľu a slaninu nakrájame nadrobno
  • orestujeme dozlatista
  • uvarené zemiaky scedíme
  • pridáme opečenú slaninu s cibuľkou
  • pomixujeme ručným mixérom
  • pripravíme omáčku
  • mäsový vývar zohrejeme
  • pridáme lekvár a červené víno
  • omáčku zredukujeme

Tagy: Jedlo