recept_dezert

Dezert: Nahé a mini

Čokoládové minitortičky.

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

Na tortičky:

  • maslo
  • vajíčka
  • práškový cukor
  • 2 šálky polohrubej múky
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • kakao extra tmavé
  • marhuľový džem
  • citrónová kôra
  • 1 šálka mlieka

Na krém:

  • 500 g Mascarpone 
  • 250 ml šľahačka 
  • čokoládový krém (Nutella) podľa chuti

Postup:

Tortičky:

  • maslo (izbovej teploty) veľkosti ako vajicko vymiešame s vajíčkami a práškovým cukrom
  • pridáme polohrubú múku zmiešanú so sódou bikarbónou
  • zmes premiešame
  • pridíme kakao, marhuľový džem, trošku citrónovej kôry a mlieko
  • všetko spolu vymiešame
  • cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech
  • cesto pečieme v rúre na 170°C cca 30 minút

Krém:

  • veľmi jemne vymiešame mascarpone
  • postupne pridáme šľahačku
  • podľa chuti pridáme čokoládový krém
  • krátko premiešame

 

Tagy: Dezert