recept_hlavne-jedlo

Hlavné jedlo: Ospalé slnko

Batátové gnocchi s gorgonzolovou omáčkou.

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

  • 3 ks batáty
  • 1 ks zemiak 
  • 2 ks vajíčko 
  • 300 g bezlepková múka 
  • soľ
  • muškátový orech
  • Gorgonzola (podľa množstva)
  • 500 ml smotana na varenie 
  • 1 ks cibuľa 
  • biele suché víno (podľa chuti)
  • Amaretti keksík (1 ks na porciu)

Postup:

  • batáty a zemiak rozpolíme na polovicu
  • pečieme v rúre na 200°C cca 40 minút
  • medzitým pripravíme omáčku
  • najemno nakrájanú cibuľu opražíme na oleji dozlatista
  • pridáme víno
  • chvíľu podusíme
  • následne pridáme gorgonzolu a smotanu
  • omáčku ochutíme soľou
  • varíme do požadovanej hustoty
  • upečené zemiaky rozpučíme
  • pridáme vajíčka
  • ochutíme muškátovým orechom, soľou 
  • pridáme múku
  • vypracujeme cesto
  • hotové cesto zabalíme do fólie a dáme odležať do chladničky na 30 minút
  • z odstáteho cesta vypracujeme gnocchi
  • varíme v osolenej vode (pokiaľ sa nevyplavia na hladinu)
  • uvarené gnocchi zmiešame s omáčkou

Servírujeme ich s podrveným keksíkom na vrchu.

Tagy: Jedlo