Ingrediencie: 3 ks batáty 1 ks zemiak 2 ks vajíčko 300 g bezlepková múka soľ muškátový orech Gorgonzola (podľa množstva) 500 ml smotana na varenie 1 ks cibuľa biele suché víno (podľa chuti) Amaretti keksík (1 ks na porciu) Postup: batáty a zemiak rozpolíme na polovicu pečieme v rúre na 200°C cca 40 minút medzitým pripravíme omáčku najemno nakrájanú cibuľu opražíme na oleji dozlatista pridáme víno chvíľu podusíme následne pridáme gorgonzolu a smotanu omáčku ochutíme soľou varíme do požadovanej hustoty upečené zemiaky rozpučíme pridáme vajíčka ochutíme muškátovým orechom, soľou pridáme múku vypracujeme cesto hotové cesto zabalíme do fólie a dáme odležať do chladničky na 30 minút z odstáteho cesta vypracujeme gnocchi varíme v osolenej vode (pokiaľ sa nevyplavia na hladinu) uvarené gnocchi zmiešame s omáčkou Servírujeme ich s podrveným keksíkom na vrchu.