recept_hlavne-jedlo

Hlavné jedlo: Prsíčka skoro ako na džúse

Kačacie prsia v pomarančovej omáčke a pečenými zemiakmi so sézamom a maslom.

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

Na mäso:

  • 500 g kačacie prsia
  • soľ
  • mleté štvorfarebné korenie
  • 1 ks zeleninový bujón (vývar)
  • 400 ml voda
  • 150 ml pomarančová marmeláda
  • 100 ml pomarančová šťava
  • 1 KL pomarančová kôra
  • 1 PL hladká múka
  • 1 PL citrónová štava
  • 100 ml Brandy

Na pečené zemiky:

  • 700 g baby zemiaky
  • 180 g maslo
  • 60 g sezámové semienka
  • 30 g petržlenová vňaťka

Postup:
Mäso:

  • kačacie prsia umyjeme, osušíme a kožu nakrojíme
  • mäso osolíme a okoreníme
  • na rozohriatu panvicu položíme prsia kožou dole
  • opekáme cca 6 minút
  • následne prsia otočíme a opekáme 4 minúty
  • mäso vyberieme na dosku a necháme odstáť
  • neskôr prsia podľa potreby môžeme dopiecť v rúre na 190 °C cca 6 minút
  • do výpeku dáme múku
  • pridáme brandy, pomarančovú omáčku, pomarančovú marmeládu
  • podlejeme vývarom
  • omáčku zredukujeme na cca polovicu množstva
  • na koniec pridáme citrónovú šťavu

Zemiaky:

  • zemiaky umyjeme
  • dáme variť do osolenej vody
  • uvarené zemiaky scedíme
  • vysypeme na papierom vystlaný plech
  • potrieme maslom
  • posypeme sezamovými semienkami
  • navrch naukladáme maslo
  • pečieme v rúre dozlatista
  • upečené zemiaky posypeme petržlenovou vňaťkou

Tagy: Jedlo