recept_hlavne-jedlo

Hlavné jedlo: Pozor, kouká bulva z talíře

Hovädzí steak s zelerovým pyré.

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:
Na steak:

  • hovädzie mäso - Files minor steak
  • maslo
  • rozmarín
  • čierne mleté korenie

Na zelerové pyré:

  • zeler
  • med
  • sójová omáčka
  • smotana
  • limetková šťava
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • huby Shimeji
  • ocot
  • cukor
  • voda

Postup:

Hovädzí steak:

  • Files minor steak potrieme maslom
  • pridáme rozmarín a korenie
  • suvidujeme na 60°C cca 80 minút

Zelerove pyré:

  • zeler nakrájame na malé kúsky
  • pridáme med a sójovú omáčku
  • zmes suvidujeme na 60°C cca 180 minút
  • pridáme smotanu, limetovú šťavu, soľ a korenie
  • nakoniec rozmixujeme
  • ako prílohu pripravíme huby shimeji
  • huby naložíme do sladkokyslého nálevu – ocot, cukor, voda a soľ

Tagy: Jedlo