recept_predjedlo

Predjedlo: Španielsko spod Tatier

Chrenová a bryndzová nátierka.

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:
Na chrenovú nátierku:

  • 300 g čerstvý chren
  • 200 g majonéza
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • trošku horčice

Na bryndzov nátierku:

  • 200 g bryndze
  • 100 g maslo
  • 100 g cibuľka
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • červená paprika mletá

Postup:
Chrenová nátierka:

  • chren nastrúhame najemno
  • pridáme zvyšné suroviny
  • pridáme soľ a korenie podľa chuti
  • všetko spolu premiešame

Bryndzová nátierka:

  • cibuľu nakrájame najemno
  • pridáme zmäknuté maslo a bryndzu
  • ochutíme soľou, čiernym mletým korením a červenou mletou paprikou

Nátierky podávame na chlebíku alebo hriankach.

Tagy: Predjedlo