recept_hlavne-jedlo

Hlavné jedlo: Liptovský dravec

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

  • 1000 g bravčové pliecko
  • 1 PL soľ
  • 2 PL cukor
  • 1 PL rasca
  • 1 PL paprika
  • 1 PL med
  • 1 PL koriander
  • 1 PL škorica
  • BBQ omáčka
  • med
  • koriander
  • žemľa na burger

Na zemiakovú prílohu:

  • 5 ks zemiak
  • 1 ks cibuľa
  • 200 g brynza
  • 100 g slaninka
  • soľ
  • pažítka

Postup:

  • mäso namarinujeme v oleji a zmesi korenín
  • následne ho uvaríme vo vode v zavákuovanom sáčku na teplote 60 - 80°C cca 9 hodín
  • medzitým pripravíme prílohu
  • zemiaky predvaríme
  • prekrojíme na polovice a vydlabeme stred
  • stred zo zemiakov zmiešame s brynzou a opečenou slaninkou
  • zmes vložíme späť do zemiaku
  • zapečieme v rúre na 180 °C zapečieme

Tagy: Jedlo