recept_hlavne-jedlo

Hlavné jedlo: Natočené na vidličku

Cestoviny s mäsovou omáčkou.

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

  • 600 g mletého hovädzieho mäsa
  • 300 g slanina
  • 3 ks mrkvy
  • 100 g zelerových stoniek
  • 1 ks veľká červená cibuľa
  • 100 g masla
  • 600 g pretlak paradajkový
  • 250 ml červené víno 
  • soľ
  • korenie
  • oregano
  • bazalka
  • olivový olej
  • špagety

Postup:

  • mrkvu, zelerové stonky a cibuľu nakrájame nadrobno
  • roztopíme maslo s olejom 
  • pridáme zelerové stonky a orestujeme
  • následne pridáme cibuľu a mrkvu
  • zeleninu orestujeme
  • pridáme slaninu, ktorú trochu opečieme
  • pridáme všetky koreniny
  • pridáme mleté mäso
  • opečieme približne 8 minút
  • všetko premiešame 
  • postupne po tretinách pridávame víno a necháme zredukovať
  • následne pridáme paradajkový pretlak
  • premiešame a necháme ingrediencie spojiť
  • mäso dusíme pri nízkej teplote cca 2 hodiny
  • v prípade potreby pridáme vodu
  • pridáme soľ a korenie podľa chuti
  • uvaríme špagety (al dente)


Servírujeme s parmezánom a čerstvou bazalkou.

Tagy: Jedlo