Ingrediencie: 600 g mletého hovädzieho mäsa 300 g slanina 3 ks mrkvy 100 g zelerových stoniek 1 ks veľká červená cibuľa 100 g masla 600 g pretlak paradajkový 250 ml červené víno soľ korenie oregano bazalka olivový olej špagety Postup: mrkvu, zelerové stonky a cibuľu nakrájame nadrobno roztopíme maslo s olejom pridáme zelerové stonky a orestujeme následne pridáme cibuľu a mrkvu zeleninu orestujeme pridáme slaninu, ktorú trochu opečieme pridáme všetky koreniny pridáme mleté mäso opečieme približne 8 minút všetko premiešame postupne po tretinách pridávame víno a necháme zredukovať následne pridáme paradajkový pretlak premiešame a necháme ingrediencie spojiť mäso dusíme pri nízkej teplote cca 2 hodiny v prípade potreby pridáme vodu pridáme soľ a korenie podľa chuti uvaríme špagety (al dente) Servírujeme s parmezánom a čerstvou bazalkou.