recept_dezert

Dezert: Symetrické okále

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:
Na korpus:

  • 200 g polohrubá múka
  • 200 g práškový cukor
  • 4 ks vajcia
  • 1 dl oleja
  • 1 dl vlažnej vody
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva

Na krém:

  • 2 ks mascarpone
  • 2 ks smotana na šľahanie
  • 0,3 dl rumu 
  • pomleté mandle
  • 2 ks vanilkový cukor

Na ozdobu:

  • plátky mandlí

Postup:
Krém:

  • v miske rozmiešame mascarpone s cukrom
  • pridáme mandle a rum
  • v druhej miske vyšľaháme smotanu
  • postupne ju pridáme do zmesi s mascarpone

Korpus:

  • bielka vyšľaháme a necháme bokom
  • žĺtka vyšľaháme do peny s cukrom
  • pridáme vodu a olej
  • na záver pomaly pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva
  • jemne vmiešame bielka
  • pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C
  • upečený korpus následne necháme vychladnúť
  • prerežeme ho na polovicu
  • potrieme časťou krému (zvyšnú časť necháme navrch)
  • po pridaní zvyšnej časti krému, koláč dozdobíme plátkami mandlí

Tagy: Dezert