Ingrediencie: Na polievku: 1 ks karfiol 1 ks zemiak 1 ks šalotka 2 PL olivového oleja 1 PL masla kurací vývar (podľa veľkosti karfiola) 100 ml šľahačkovej smotany soľ mleté čierne korenie Na pangrattatu: krajec chleba bez kôrky 2 strúčiky cesnaku nakrájaného nadrobno 4 vetvičky petržlenovej vňate suché čili lupienky olivový olej extra virgin Postup: karfiol umyjeme v hrnci roztopíme maslo s olejom pridáme nasekanú šalotku premiešame a opražíme pridáme karfiol, zemiak, soľ a korenie dôkladne premiešame podlejeme vývarom varíme cca 30 minút uvarenú polievku rozmixujeme ponorným mixérom pridáme šľahačkovú smotanu dobre premiešame medzitým pripravíme Pangrattatu chlieb nakrájame na malé kocky pridáme čili, nasekaný cesnak a nadrobno nasekanú vňaťku premiešame a rozložíme na plech dáme do rúry rozohriatej na 150°C cca 15 minút.