recept_hlavne-jedlo

Hlavné jedlo: To je ale kosť!

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:
Na Ossobuco:

  • 5 ks ossobuco
  • polohrubá múka na obalenie mäsa
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1 ks cibuľa
  • suché biele víno na podliatie
  • 2 PL masla
  • 4 PL extra virgin olivového oleja

Na kašu:

  • 7 ks zemiakov
  • 2 ks cibule
  • mlieko
  • 2 PL masla
  • soľ

Na zeleninu:

  • baby mrkva
  • fazuľové struky
  • maslo
  • olej
  • soľ
  • korenie

Postup:

  • na panvici zohrejeme olej
  • pridáme cibuľu pokrájanú na kocky
  • pražíme cca 5 minút
  • podlejeme vínom a necháme zredukovať približne 10 minút
  • mäso osolíme, okoreníme a pomúčime z každej strany
  • cibuľu preložíme na tanier
  • časť masti z panvice vylejeme
  • pridáme do nej maslo a zvyšný olej
  • po rozohriatí pridáme mäso
  • po 5 minútach otočíme a pečieme do hneda
  • pridáme víno a po zredukovaní prikryjeme
  • dusíme cca 30 minút
  • mäso otočíme
  • dusíme ďaľších 25 minút
  • medzitým pripravíme zemiaky
  • zemiaky očistíme a nakrájame
  • pridáme soľ a varíme domäkka
  • cibuľku opražíme na masle
  • pridáme soľ a dobre premiešame
  • do zemiakov pridáme maslo a mlieko
  • sprvíme kašu
  • do kaše pridáme cibuľku

Tagy: Jedlo