Ingrediencie: Na korpus: 140 g masla 110 g práškového cukru vanilkový lusk 6 ks vajec 130 g čokolády na varenie 110 g kryštálového cukru 140 g hladkej múky marhuľový džem maslo na vymastenie formy múka na vysypanie formy šľahačka Na polevu: 200 g kryštálového cukru 125 ml vody 150 g čokolády na varenie Postup: v nádobe zmiešame mäkké maslo s práškovým cukrom a vanilkovou dužinou postupne primiešavame žĺtky všetko vyšľaháme čokoládu necháme roztopiť vo vodnom kúpeli a zamiešame bielka vyšľaháme na tuhý sneh pridáme kryštálový cukor šľaháme ďalej dovtedy, kým sneh nie je veľmi tuhý a lesklý sneh dáme na žĺtkovú masu posypeme múkou všetko opatrne zamiešame tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a okraj formy vymastíme maslom formu vysypeme múkou naplníme cestom pečieme v rúre predhriatej na 170 °C cca 55-60 minút po upečení korpus necháme vychladnúť vychladnutý korpus ostrým nožom prerežeme vodorovne na polovocu zľahka zohrejeme lekvár a vymiešame dohladka lekvárom potrieme obidve polovice torty a znovu spojíme dookola tiež potrieme lekvárom a necháme zaschnúť pripravíme polevu necháme povariť cukor s vodou asi 5-6 minút cukrový roztok necháme vychladnúť čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli za stáleho miešania pridáme cukrový roztok vlažnú polevu naraz vylejeme na tortu.