recept_polievka

Polievka: Pipina zlatá

Kuracia polievka s krupicovými haluškami

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:
Na polievku:

  • 6 ks kuracích krídel
  • 1 ks morčací krk
  • 2 ks kuracích stehien s kosťou
  • 4 ks mrkvy
  • 4 ks petržlenu
  • 1/4 väčšieho zeleru
  • 1/2 väčšieho kalerábu
  • 1 ks cibule
  • 3 - 4 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • celé čierne korenie

Na krupicové halušky:

  • 1 hrnček detskej krupice
  • 1 vajíčko
  • cca 1 PL masti alebo masla

Postup:

  • do vriacej vody dáme soľ, čierne korenie a mäso
  • očistíme zeleninu
  • mrkvu a petržlen nakrájame na kolieska
  • kaleráb a zeler nakrájame na kocky
  • nakrájanú zeleninu dáme do hrnca s polievkou
  • asi po pol hodine pridáme zvyšné suroviny do hrnca spolu s celou cibuľou a cesnakom 
  • varíme cca 30 minút
  • podľa chuti pridáme soľ
  • medzitým pripravíme krupicové halušky
  • detskú krupicu vymiešame s masťou alebo maslom
  • pridáme vajíčko a premiešame
  • cesto necháme chvíľu postáť
  • pomocou lyžicky spúšťame do vriacej vody halušky
  • varíme cca10-15 minút

Hotovú polievku servírujeme s krupicovými haluškami.

Tagy: Polievka