recept_dezert

Dezert: Sladké afrodiziakum

Malinová torta.

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:
Na korpus:

  • 3 vajíčka
  • 3 PL cukru alebo medu
  • 3 PL kakaa
  • prášok do pečiva
  • štipka soli

Na krém:

  • 1 mascarpone
  • 1 šľahačka
  • 3 - 4 PL malinového alebo ríbezľového lekváru
  • v prípade potreby trochu cukru
  • hrsť malín

Na flambované maliny:

  • 1/2 balíka mrazených malín
  • 2 - 3 PL kryštálového cukru
  • rum alebo iný alkohol

Na ozdobu:

  • strúhaná čokoláda 
  • ½ balíka mrazených malín 

Postup:

  • rúru predhrejeme na 180°C
  • z bielok vyšľaháme tuhý sneh
  • žĺtka vymiešame s cukrom
  • pridáme kakao s práškom do pečiva
  • opäť premiešame
  • zľahka vmiešame sneh
  • cesto vylejeme do dobre vymastenej tortovej formy
  • korpus pečieme v predhriatej rúre cca 18 minút
  • medzitým v malom hrnci skaramelizujeme cukor
  • pridáme mrazené maliny a varíme
  • do uvarených malín pridáme alkohol
  • do ešte horúceho korpusu urobíme opačným koncom varechy dierky
  • do dierok v korpuse nalejeme horúcu malinovú zmes
  • necháme vychladnúť
  • mascarpone vymiešame so šľahačkou, lekvárom a malinami
  • na vychladnutú malinovú zmes poukladáme maliny
  • pridáme malinový krém a rozotrieme
  • tortu dáme stuhnúť do chladničky

Tortu podávame ozdobenú strúhanou čokoládou a ovocím.

Tagy: Dezert