
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
1 ks drevorubačský chlieb
2 balenia prosciuto
1 ks mozzarela
1 balenie cherry paradajky
Bazalkové pesto:
200 g čerstvá bazalka
50 g parmezán
20 g sušené paradajky
2 strúčiky cesnaku
Soľ
Olivový olej
Postup:
Bazalkové pesto:
Lístky bazalky otrháme, hrubšie stonky odstránime, opláchneme pod tečúcou vodou a necháme dobre odkvapkať. Prípadne odstredíme, alebo osušíme kuchynskou utierkou. Pripravíme si všetky ingrediencie. Syr nastrúhame, cesnak ošúpeme a rozpučíme, alebo nakrájame. Všetko okrem oleja šupneme do kuchynského drviča (ponorný mixér) a za postupného prilievania oleja rozmixujeme na kašu. Osolíme. Konzistencia by mala byť
kašovitá, nie príliš riedka.
Chlieb si nakrájame. Natrieme bazalkovým pestom. Navrch dáme prosciuto, natrhanú
mozarelu a prekrojené cherry paradajky.