recept_predjedlo

Predjedlo: La tavolozza dei colori

Mozzarela s bazalkovým pestom.

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

1 ks drevorubačský chlieb

2 balenia prosciuto

1 ks mozzarela

1 balenie cherry paradajky

Bazalkové pesto:

200 g čerstvá bazalka

50 g parmezán

20 g sušené paradajky

2 strúčiky cesnaku

Soľ

Olivový olej

Postup:

Bazalkové pesto:

Lístky bazalky otrháme, hrubšie stonky odstránime, opláchneme pod tečúcou vodou a necháme dobre odkvapkať. Prípadne odstredíme, alebo osušíme kuchynskou utierkou. Pripravíme si všetky ingrediencie. Syr nastrúhame, cesnak ošúpeme a rozpučíme, alebo nakrájame. Všetko okrem oleja šupneme do kuchynského drviča (ponorný mixér) a za postupného prilievania oleja rozmixujeme na kašu. Osolíme. Konzistencia by mala byť

kašovitá, nie príliš riedka.

Chlieb si nakrájame. Natrieme bazalkovým pestom. Navrch dáme prosciuto, natrhanú

mozarelu a prekrojené cherry paradajky.

Tagy: Predjedlo
Zdieľaj na facebooku