recept_hlavne-jedlo

Hlavné jedlo – Bon appétit

Hovädzie zadné so zemiakovou kašou.

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingediencie:

1,4 kg hovädzie zadné

3 ks mrkva

3 ks petržlen

200 g zeler

300 g šampiňóny

350 ml červené víno

1 balenie rajčinový pretlak

3 strúčiky cesnaku

Soľ, mleté čierne korenie

100 g maslo

Voda

Zemiaková kaša:

1 kg zemiaky

150 ml mlieko

50 g maslo

Soľ

Postup:

Zemiaková kaša:

Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Uvarené zemiaky scedíme a popučíme. Mlieko spolu s maslom dáme zohriať. Ku popučeným zemiakom pridáme horúce mlieko s maslom a vymiešame na hladkú kašu. Podľa chuti môžeme ešte osoliť.

Hovädzie mäso:

Mäso si umyjeme a nakrájame na plátky. Osolíme a okoreníme a odložíme nabok. Všetku zeleninu a aj hríby očistíme a nakrájame. Nakrájanú zeleninu orestujeme na panvici.

Orestujeme šampióny a všetko dáme do hlbokého plechu. Nakoniec orestujeme aj mäso a tiež ho pridáme na plech k zelenine. Všetko zalejeme vínom a vodou. Pridáme nakrájané strúčiky cesnaku a plátky masla. Plech zakryjeme alobalom. Pečieme na 200 stupňov cca 3 hodiny.

Tagy: Jedlo