Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingediencie:
1,4 kg hovädzie zadné
3 ks mrkva
3 ks petržlen
200 g zeler
300 g šampiňóny
350 ml červené víno
1 balenie rajčinový pretlak
3 strúčiky cesnaku
Soľ, mleté čierne korenie
100 g maslo
Voda
Zemiaková kaša:
1 kg zemiaky
150 ml mlieko
50 g maslo
Soľ
Postup:
Zemiaková kaša:
Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Uvarené zemiaky scedíme a popučíme. Mlieko spolu s maslom dáme zohriať. Ku popučeným zemiakom pridáme horúce mlieko s maslom a vymiešame na hladkú kašu. Podľa chuti môžeme ešte osoliť.
Hovädzie mäso:
Mäso si umyjeme a nakrájame na plátky. Osolíme a okoreníme a odložíme nabok. Všetku zeleninu a aj hríby očistíme a nakrájame. Nakrájanú zeleninu orestujeme na panvici.
Orestujeme šampióny a všetko dáme do hlbokého plechu. Nakoniec orestujeme aj mäso a tiež ho pridáme na plech k zelenine. Všetko zalejeme vínom a vodou. Pridáme nakrájané strúčiky cesnaku a plátky masla. Plech zakryjeme alobalom. Pečieme na 200 stupňov cca 3 hodiny.