Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
Na dno – 150 g maslové sušienky
70 g roztopené maslo
Čučoriedková omáčka – 250 g čerstvé čučoriedky
100 g kryštálový cukor
1 PL citrónová šťava
2 PL medu
Krém:
500 g jemný tvaroh
250 g kyslá smotana
2 balíčky vanilkový cukor
Postup:
Sušienky podrvíme na prach, zalejeme roztopeným maslom a premiešame. Vzniknutú zmes rozdelíme a utlačíme na dno štyroch čírych pohárov. Zopár čučoriedok odložíme bokom a zvyšok nasypeme do rajnice. Pridáme cukor, citrónovú šťavu a všetko spolu privedieme k
varu. Varíme na miernom ohni, kým čučoriedky neprasknú a nevznikne polohustá omáčka. Necháme vychladnúť. Z tvarohu, kyslej smotany, medu a vanilkového cukru vyšľaháme krém, ktorý zafarbíme lyžicou alebo dvoma cez sitko scedenej šťavy z pripravenej omáčky. Krém rozdelíme na sušienky v pohároch a na vrch navrstvíme vychladnutú omáčku. Dezerty vložíme do chladničky aspoň na dve hodiny a pred podávaním dozdobíme sviežimi
čučoriedkami.