recept_hlavne-jedlo

Hlavné jedlo: Magyar tendencia

Bravčové pliecko s domáciou knedľou.

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

2 kg bravčové pliecko 2kg

2x sterilizované lečo

2x gulášová koreninová zmes

Slané sušené ochucovadlo

Sušené čili korenie

Soľ

1x smotana na varenie

Mäso nakrájame na väčšie kúsky a vložíme na rozpálený olej a podusíme. Doplníme vodu a varíme na miernom ohni 80 minút. Prídáme lečo, gulášovú zmes a ochutíme. Na záver pridáme smotanu na varenie a ešte krátko povaríme.

Domáca knedľa

Ingrediencie:

1kg polohrubá múka

½ kvások

1 malá lyžička kryštáloví cukor

2 malé lyžice soli

Postup:

Zarobíme si cesto, necháme vykvasiť. Vyvaľkáme a urobíme 4 malé bochníky do tvaru knedle. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu a pridáme trochu oleja a soli. Keď voda zovrie, pridáme knedle a necháme variť 25 minút. Vyberieme, povrch knedle popicháme, potrieme olejom a na záver pokropíme vodou.

Tagy: Jedlo