Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
2 kg bravčové pliecko 2kg
2x sterilizované lečo
2x gulášová koreninová zmes
Slané sušené ochucovadlo
Sušené čili korenie
Soľ
1x smotana na varenie
Mäso nakrájame na väčšie kúsky a vložíme na rozpálený olej a podusíme. Doplníme vodu a varíme na miernom ohni 80 minút. Prídáme lečo, gulášovú zmes a ochutíme. Na záver pridáme smotanu na varenie a ešte krátko povaríme.
Domáca knedľa
Ingrediencie:
1kg polohrubá múka
½ kvások
1 malá lyžička kryštáloví cukor
2 malé lyžice soli
Postup:
Zarobíme si cesto, necháme vykvasiť. Vyvaľkáme a urobíme 4 malé bochníky do tvaru knedle. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu a pridáme trochu oleja a soli. Keď voda zovrie, pridáme knedle a necháme variť 25 minút. Vyberieme, povrch knedle popicháme, potrieme olejom a na záver pokropíme vodou.