recept_hlavne-jedlo

Hlavné jedlo: Český refresh

Bravčová krkovička so šúľancami.

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

1,5kg bravčová krkovička

soľ, korenie

horčica (dijon)

údená mletá paprika

cesnak, cibuľa

oravská slanina

1 kg kyslá kapusta

1kg zemiaky

400g múka

2 vajcia

masť

Postup:

Krkovičku si deň vopred naložíme do marinády z horčice, soli, korenia a údenej papriky a prešpikujeme údenou slaninou. Na druhý deň ju zatiahneme z každej strany na panvici, rozohrejeme si rúru na 200°C. Do pekáču si nakrájame cibuľu, cesnak, vložíme mäso do pekáču a pečieme 30min. Následne teplotu znížime na 170°C a pečieme ďalšie 2-2,5hodiny. Kým sa mäso pečie, pripravíme pyré z kyslej kapusty – V hrnci si opražíme cibuľu a cesnak do sklovita, pridáme kyslú kapustu, jeden bobkový list, podlejeme trochou vody a necháme dusiť. Potom pridáme horčicu (dijon) a dosladíme medom. Znovu podusíme. Keď je kapusta mäkká, dáme ju do mixéra a rozmixiujeme do hladka, poprípade ešte dochutíme.

Zemiakové šúľance:

Zemiaky uvaríme v šupke deň vopred, nastrúhame na drobno, pridáme múku, 1-2 vajcia podľa potreby, osolíme. Vymiesime cesto, z ktorého urobíme šúľance. Varíme vo vriacej vode – pokým nevyplávajú na hladinu. Pred podávaním ich opražíme na masti.

Tagy: Jedlo