Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
1,5kg bravčová krkovička
soľ, korenie
horčica (dijon)
údená mletá paprika
cesnak, cibuľa
oravská slanina
1 kg kyslá kapusta
1kg zemiaky
400g múka
2 vajcia
masť
Postup:
Krkovičku si deň vopred naložíme do marinády z horčice, soli, korenia a údenej papriky a prešpikujeme údenou slaninou. Na druhý deň ju zatiahneme z každej strany na panvici, rozohrejeme si rúru na 200°C. Do pekáču si nakrájame cibuľu, cesnak, vložíme mäso do pekáču a pečieme 30min. Následne teplotu znížime na 170°C a pečieme ďalšie 2-2,5hodiny. Kým sa mäso pečie, pripravíme pyré z kyslej kapusty – V hrnci si opražíme cibuľu a cesnak do sklovita, pridáme kyslú kapustu, jeden bobkový list, podlejeme trochou vody a necháme dusiť. Potom pridáme horčicu (dijon) a dosladíme medom. Znovu podusíme. Keď je kapusta mäkká, dáme ju do mixéra a rozmixiujeme do hladka, poprípade ešte dochutíme.
Zemiakové šúľance:
Zemiaky uvaríme v šupke deň vopred, nastrúhame na drobno, pridáme múku, 1-2 vajcia podľa potreby, osolíme. Vymiesime cesto, z ktorého urobíme šúľance. Varíme vo vriacej vode – pokým nevyplávajú na hladinu. Pred podávaním ich opražíme na masti.