Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
200g maslo
150 g mak mletý
2 balenia BB keks
trstinový cukor
2x bánovecká nátierka neochutená
2 lyžice hladká múka
vanilkový extrakt
kôra z jedného pomaranča a citróna
3 vajcia
2 žĺtka
2 x mascarpone
kyslá smotana
smotana na šľahanie
ovocie
Postup:
Maslo rozpustíme s trstinovým cukrom, rozmixujeme BB kekse, maslo nalejeme do keksov, dáme do okrúhlej formy a zatlačíme. Pečieme 10min na 180°C. Banoveckú nátierku šľaháme 10min, pridáme trstinový cukor, následne pridáme hladkú múku, citrónovú a pomarančovú kôru ,vajcia a keď máme všetko spojené, pridáme mascarpone, mak a šľaháme do hladka. Nakoniec pridáme vanilkový extrakt. Hmotu nalejeme na vychladnuté keksy a pečieme na 175°C 20-25min a potom znížime teplotu na 100°C a pečieme 30-40min. Necháme vychladnúť a ozdobíme vyšľahanou kyslou smotanou s cukrom a na vrch dáme lyofonizované maliny a mak.
Domáci chlieb
Ingrediencie:
900 ml hladka muka
350 ml vlažná voda
1 sušené drozdie
Čajová lyžička rasce
2x čajová lyžička soli
Postup:
Všetky ingrediencie si zmiešame a necháme kysnúť 9-12 hodín. Potom si chlebík stočíme do ošatky, necháme podkysnúť cca 1 hodinu, rozohrejeme si rúru na 250 stupňov a chlebík pečieme vo vopred predhriatom jenskom skle 35 min. zatvorený a potom stiahneme teplotu na 200 stupňov a pečieme 25 minút odokrytý.