recept_hlavne-jedlo

Hlavné jedlo: Zemiakovo-kapustové placky s panenkou

Zemiakovo-kapustové placky s bravčovou pannekou.

Ingrediencie:

4 zemiaky

4 vajcia

5 PL polohrubej múky

kyslá kapusta

cibuľa

soľ, drvená rasca, čierne korenie

 Postup:

Postrúhame 4 zemiaky ,pridáme 4 vajcia, 5 lyžíc polohrubej múky , kyslú kapustu a postrúhanú cibuľu. Ochutime: soľ, čierne korenie, drvená rasca a majorán. Vypražíme na oleji placky alebo v trube na pečiacom papieri.

Panenka na šťave:

Ingrediencie:

cibuľa

červená paprika

bravčová panenka

vegeta

tymián

čierne korenie

horčica

Postup:

Pokrájame cibuľu, dáme na olej, pridáme červenú papriku. Na orestovanu cibuľu dáme panenku pokrájanú na plátky, podlejeme vodou, ochutíme: vegeta, čierne korenie, tymián a lyžička horčice. Mäsko so šťavou dávame na placky.

Tagy: Jedlo