Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
250 gr strúhaný parmezán (alebo grana padano)
500 gr lasagne
250 gr mozzarella
Ragú:
500 gr mleté hovädzie mäso
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
1 stonku stopkovy zeler
800 gr paradajková omáčka
Olivový olej
Soľ
Bazalka
Bešamel:
100 gr hladká múka
1 l mlieka
100 gr masla
Sol
Muškátový orech mletý
Postup:
Nakrájame nadrobno cesnak, cibuľu a stopkovy zeler, opražíme na olivovom oleji. Pridáme mleté mäso. Podusíme, pridáme paradajkovu omáčku. Varíme na nízkom plameni, nakoniec dochutíme soľou. Do plechu si dáme papier na pečenie. Nalejeme trocha paradajkovej omáčky. Poukladáme lasagnove listy a opäť pridáme paradajkovú šťavu, bešamel a nakrájanú mozzarellu. Tento proces zopakujeme aspoň 2 krát. Pridame aj čerstvú bazalku a nakoniec posypeme čerstvým nastruhaným parmezánom.
Dáme upiecť do predhriatej rúry na 180 stupňov celzia.