recept_hlavne-jedlo

Hlavné jedlo: Anglická klasika

Bravčové karé a hovädzie zadné na anglický spôsob

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

1 kg Bravčové karé

0,5 kg Hovädzie zadné

1 kg zemiakov

30 dkg mrkvy

30 dkg petržlen

1 karfiol

20 dkg Chedar syr

2 PL hladkej múky

2 vajcia

3 PL oleja rastlinného

1 dcl mlieka

2 PL masla

0,5 dcl červeného vína

Celá hlavička cesnaku

Čerstvý rozmarín

Kocka hovädzieho bujónu

Soľ, čierne mleté korenie

Postup:

Mäso očistíme a zprudka opečieme na panvici. Keď sa mäsko zatiahne preložíme to na pekáč a dame do rúry na 180 stupňov. Pečieme 2 a pol hodiny.

Očistíme si koreňovú zeleninu a zemiaky. Zemiaky dáme variť do hrnca do osolenej vody a po 10 minútach ich vypneme a scedíme. Na plech is dáme husaciu alebo kačaciu masť a zemiaky tam poukladáme s čerstým rozmarínom poukladáme, soľou a čiernym korením.

Koreňovú zeleninu a karfiol si na 5 minút zblanžírujeme v slanej vode a scedíme. Koreňovú zeleninu pridáme k zemiakom a pečieme 30 minút na 180 stupňov.

Z mlieka a hladkej múky si spravíme bešamel na masle a pridáme do neho nastrúhaný chedar syr. Na uvarený karfiol nalejeme bešamel a dáme zapiecť do rúry v mise z janského skla kým nie je bešamel zfarbený do hneda.

Gravy – Omáčka.

Výpek z mäsa si zlejeme na panvicu pridáme trošku múky, červeného vína a rozdrvíme kocku hovädzieho bujónu a spravíme si omáčku.

Tagy: Jedlo