Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
1 kg Bravčové karé
0,5 kg Hovädzie zadné
1 kg zemiakov
30 dkg mrkvy
30 dkg petržlen
1 karfiol
20 dkg Chedar syr
2 PL hladkej múky
2 vajcia
3 PL oleja rastlinného
1 dcl mlieka
2 PL masla
0,5 dcl červeného vína
Celá hlavička cesnaku
Čerstvý rozmarín
Kocka hovädzieho bujónu
Soľ, čierne mleté korenie
Postup:
Mäso očistíme a zprudka opečieme na panvici. Keď sa mäsko zatiahne preložíme to na pekáč a dame do rúry na 180 stupňov. Pečieme 2 a pol hodiny.
Očistíme si koreňovú zeleninu a zemiaky. Zemiaky dáme variť do hrnca do osolenej vody a po 10 minútach ich vypneme a scedíme. Na plech is dáme husaciu alebo kačaciu masť a zemiaky tam poukladáme s čerstým rozmarínom poukladáme, soľou a čiernym korením.
Koreňovú zeleninu a karfiol si na 5 minút zblanžírujeme v slanej vode a scedíme. Koreňovú zeleninu pridáme k zemiakom a pečieme 30 minút na 180 stupňov.
Z mlieka a hladkej múky si spravíme bešamel na masle a pridáme do neho nastrúhaný chedar syr. Na uvarený karfiol nalejeme bešamel a dáme zapiecť do rúry v mise z janského skla kým nie je bešamel zfarbený do hneda.
Gravy – Omáčka.
Výpek z mäsa si zlejeme na panvicu pridáme trošku múky, červeného vína a rozdrvíme kocku hovädzieho bujónu a spravíme si omáčku.