Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
Zemiaky
Polohrubá múka
Bryndza
Oštiepok
Kyslá smotana
Taveny syr
Medvedí cesnak
Špenát
Slanina
Pazitka
Soľ
Postup:
Surové zemiaky najemno nastruhame, pridáme nasekany spenat a medvedí cesnak. Pridávame muku tak, aby cesto nebolo moc tuhé a pridáme aj štipku soli. Do veľkého hrnca dáme vodu a keď sa privedie do varu, cez haluskovac robíme halušky. Jemne zamiešame a počkáme, kým halušky vyplávajú na povrch hrnca. Vtedy sú hotové a môžeme ich zliať. Bryndzu smotanu a taveny syr zmiešame a pridáme do uvarenych halušiek spolu s nakrájanym oštiepkom. Podávame s praženou slaninkou a nasekanou pazitkou.