Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
Zemiaky
Polohruba muka
Maslo
Mak
Praskovy cukor
Lekvár
Mrazené lesné ovocie
Kondenzované mlieko
Postup:
Zemiaky uvaríme v supke. Vychladnutého ich nastruhame a pridáme muku, cesto sa nesmie lepit, musí byt tuhé. Na pomúčenej doske si cesto vyvaľkáme na tenko a naznačíme si obdlzniky, ktoré naplníme lekvárom, preložíme napoly a kraje dobre zatlačíme vidličkou. Vo vriacej vody dáme maslo a môžme pomaly hádzať taštičky. Zvarené sú až vtedy, keď vyplávajú na povrch. Štýlom ich vyberieme do misky, pridáme rozpustené maslo, mletý mak a práškový cukor. Jemne premiešame. Na panvicu si vysypeme mrazené lesné ovocie a necháme ho trosku zmäknúť. Potom pridáme podľa chuti kondenzované mlieko a odstavime. Lekvarove tašky podávame preliate touto lesnou zmesou.